25 de abril de 2013

Un Sant Jordi entranyable


La Diada de Sant Jordi sempre ens ha semblat una tradició molt bonica pel colorit i l’alegria que es viu al carrer entre roses i llibres... I al Centre l’hem viscut d’una manera molt especial.
Al Reforç Escolar van preparar i celebrar la festa amb il·lusió i interès. Els nens i nenes que vénen al Punt Òmnia van elaborar l’auca de la llegenda de Sant Jordi, en format de presentació digital i de cartell tradicional, amb bonics dibuixos i rodolins. La resta de nens i nenes van preparar la representació de la llegenda i van convidar els pares i mares a venir-la a veure el dimecres passat.
Però no només els infants van gaudir d’aquesta Diada. A primera hora de la tarda del 23 d’abril vam passejar pels carrers del Prat fins a la Plaça de la Vila amb els grups de dones magrebines que estan aprenent castellà i apropant-se a les nostres tradicions. Va ser una estona de compartir una festivitat molt arrelada a la cultura catalana entre explicacions, rialles i el regal improvisat d’una rosa a algunes professores en un tímid gest d’agraïment per l’atenció rebuda i el tracte quotidià basat en allò que ens uneix més que no pas en el que ens diferencia.
A les 18h vam celebrar un Festival Literari de Sant Jordi, molt senzill però a l’hora molt entranyable. Gràcies a un treball previ impecable de preparació a les classes, i a la implicació de tots els participants (professors/es i alumnes), ja sigui llegint, penjant fotos o aguantant un llibre... un important contingut de càrrega cultural i literària, va resultar tant amè que se’ns va fer curt.
A més, vam comptar amb la presència de l’escriptora Ció Lerma, guanyadora del VI Premi de narrativa Delta, que ens va llegir un relat preciós i emotiu, ple d’estima per les persones grans, moltes vegades relegades a un segon (o tercer, o quart...) pla en les nostres vides plenes de presses i activitats pendents.
També va ser una alegria veure entre nosaltres les regidores i representants de les àrees de Cultura, Serveis Socials i Promoció de la Dona, àrees molt implicades en el nostre dia a dia.
Gràcies a tothom per haver fet d’aquesta Diada una festa tan especial!





1 comentario:

Preston dijo...

This is cool!